Toornstra treft oud-ploeggenoot Van Persie als trainer

Toornstra treft oud-ploeggenoot Van Persie als trainer: "Hij is heel benaderbaar"

17 augustus om 10:57
Laatste update: 17 augustus om 11:24

Jens Toornstra (35) voelt zich topfit bij FC Utrecht en treedt zaterdagmiddag aan tegen sc Heerenveen, waar oud-ploeggenoot Robin van Persie inmiddels hoofdtrainer is. De middenvelder zocht het hoofdtrainerschap niet achter de voormalig ster van Arsenal en Manchester United, maar kent wel enkele bijzondere eigenschappen toe aan Van Persie. 

Toornstra stelt tegenover het Algemeen Dagblad dat het weerzien met Van Persie waarschijnlijk tot een mooie wedstrijd zal leiden. "Twee aanvallend ingestelde ploegen, mooi stadion, veel fans die ons achterna reizen; dat is een stuk fijner dan in een leeg stadion tegen PEC Zwolle moeten voetballen", aldus de middenvelder. "Ik ga niet zeggen dat ik altijd al had gedacht dat Robin hoofdtrainer zou worden."

Van topvoetballer naar toptrainer toewerken is voor maar weinig mensen bestemd, maar Toornstra ziet de toekomst positief in voor Van Persie. "Hij stelt zich open voor iedereen. Dat vond ik heel mooi om mee te maken. Aanvankelijk denk je: Hé, daar komt die ster van Manchester United en Arsenal binnen. En daar hoort toch een bepaald beeld bij. In de praktijk was hij juist heel benaderbaar, heel toegankelijk. Ik weet zeker dat de spelers van SC Heerenveen heel veel aan hem gaan hebben."

Van Persie beheerst ook het zien van details, aldus Toornstra. "Nick Viergever heeft dat ook. Ze zijn jongens die een heel klein elementje uit een wedstrijd kunnen halen, waarvan je later zegt: ‘Hé, daar hebben ze gelijk in.’ Ik vind dat superknap, heb dat zelf helemaal niet in me. En Robin is daarnaast heel erg begeesterd, heel enthousiast, heel vooruitstrevend ook. Ik gun het hem van harte dat hij succesvol wordt bij SC Heerenveen. Nou ja, de wedstrijden tegen ons daargelaten natuurlijk", besluit de speler. Heerenveen en Utrecht trappen zaterdag om 16.30 uur af in het Abe Lenstra Stadion.