Akpom in belangstelling van VfB Stuttgart

'Akpom kan de Champions League in door plotselinge interesse uit Duitsland'

11 augustus om 15:43
Laatste update: 11 augustus om 16:05

Chuba Akpom kan rekenen op de interesse van VfB Stuttgart. Met dat nieuws pakt BILD zondag uit. De entourage van de spits zou zelfs als gesprekken met de club hebben gevoerd.

Stuttgart haalde eerder deze zomer Deniz Undav van Brighton and Hove Albion al naar de club, maar er moet nog een spits komen. Daarvoor is Akpom in beeld samen met onder andere Armando Broja van Chelsea. De zaakwaarnemer van de Engelsman heeft al een aantal gesprekken gevoerd met Stuttgart, aldus BILD. Het is niet bekend of Ajax ook al van de interesse weet.

Ajax lijkt er in ieder geval voor open te staan om Akpom voor het juiste bedrag te verkopen. De club is al een tijdje bezig om Wout Weghorst naar Amsterdam te halen, maar de Oranje-spits kan alleen komen als Akpom of Brian Brobbey vertrekt. Dat heeft ook te maken met de salarishuishouding van Ajax die omlaag moet. Een vertrek van een grootverdiener als Akpom kan daar zeker mee helpen.

Stuttgart werd vorig seizoen verrassend tweede in de Bundesliga, waardoor voor dit seizoen een ticket voor de Champions League klaar ligt. De club verloor eerder deze transferwindow de topscorer Serhou Guirassy al aan Borussia Dortmund. Broja en Akpom zijn in beeld om hem te vervangen, maar het is niet bekend wie de voorkeur heeft bij de Duitse clubleiding.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!