'Stengs werd door management aangeboden'

Opmerkelijke onthulling rondom afgeketste transfer: 'Management bood Stengs aan'

16 augustus om 20:22

Het NRC heeft een opmerkelijke onthulling gedaan rondom de afgeketste transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC. De Amerikaanse club dacht volgens het handelsblad in eerste instantie geen kans te maken op de Nederlander, totdat het erachter kwam dat zijn management Stengs aanbood op het zogeheten TransferRoom.

'Aanvankelijk dachten ze in Charlotte dat Stengs niet haalbaar zou zijn – te duur, te hoog gegrepen. Totdat de scouting ziet dat Stengs wordt aangeboden op TransferRoom', meldt het NRC vrijdagavond. TransferRoom is een internationaal platform waarop clubs én zaakwaarnemers hun spelers kunnen aanbieden.

Het verhaal is inmiddels bekend: na de medische keuring in de Verenigde Staten sloeg bij Stengs als de medische staf van Charlotte FC de twijfel toe, waardoor een langverwachte transfer afketste. Stengs meldde zich deze week weer in Rotterdam-Zuid en richt zich naar eigen zeggen op een nieuw seizoen bij Feyenoord.

Een eventuele transfer van de middenvelder annex aanvaller deed menig analist al verbazen, en vooral de prijs van acht miljoen euro. Zo zei onder andere Wesley Sneijder de transfer al 'heel opmerkelijk' te vinden. Met name de lage vraagprijs van Feyenoord blijft ook het NRC een raadsel. 'Wat de werkelijke redenen zijn dat Feyenoord bereid was om hun cruciale aanvaller zo makkelijk te verkopen, blijft onduidelijk', meldt het handelsblad. 'Het roept vooral vragen op over de financiële situatie van de club. De directie werd in het laatste jaarverslag door de rvc nog verzocht 'maatregelen te treffen', om de liquiditeit te kunnen blijven waarborgen.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!