Koeman passeert Oranje-routiniers én Memphis

Koeman passeert Oranje-trio met 'grote staat van dienst': 'We moeten keuzes maken'

16 augustus om 13:16
Laatste update: 16 augustus om 13:37

Memphis Depay moet éérst een nieuwe club vinden, voordat hij weer in beeld komt bij het Nederlands elftal. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman, die naast Daley Blind ook Georginio Wijnaldum en Marten de Roon heeft gepasseerd.

Koeman nam vrijdagmiddag 35 spelers op in zijn voorlopige Oranje-selectie. Memphis schittert door afwezigheid. "Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt", verklaart de bondscoach. "De groep is nu wat groter dan normaal en ik hoop dat dat een mooie stimulans is voor iedereen."

Blind zette deze week een punt achter zijn interlandcarrière na een 'goed gesprek' met Koeman, die waarschijnlijk ook geen beroep meer zal doen op Wijnaldum (33) en De Roon (33). "We hebben keuzes moeten maken met betrekking tot een aantal ervaren jongens met een grote staat van dienst bij Oranje. Ik heb persoonlijke gesprekken gevoerd met Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon en heb ze uitgelegd waarom ik geen beroep op ze doe en dat ik kies voor een aantal nieuwe, jonge spelers."

"Deze voorlopige selectie markeert de start van een nieuwe periode", aldus Koeman. "Natuurlijk concentreren we ons dit najaar op de Nations League, maar ook kijken we al verder richting het WK over twee jaar. We hebben daarom bewust gekozen voor een aantal nieuwe gezichten."