Sosa gearriveerd in Italië

Ajacied Sosa is gearriveerd in Italië: Kroaat te zien met sjaal van Torino

16 augustus om 09:19
Laatste update: 16 augustus om 09:57

Borna Sosa is vrijdagochtend aangekomen in Milaan om zijn huurtransfer naar Torino af te ronden, meldt Gianluca Di Marzio. Ajax zal de Kroaat tijdelijk uitzwaaien, de Italianen nemen zijn volledige salaris over. Later deze vrijdag staat de medische keuring al gepland. 

Sosa kreeg bij aankomst op de luchthaven in Milaan direct een sjaal van Torino overhandigd, waarna hij op de foto ging. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat beide clubs de transfer officieel naar buiten zullen brengen. Later deze vrijdag ondergaat Sosa zijn medische keuring. 

Torino huurt Sosa voor één seizoen en neemt zijn volledige salaris over - zo'n 2,5 miljoen euro. Ook hebben de Italianen een optie tot koop, die zo'n acht miljoen euro bedraagt. Dat is het bedrag dat Sven Mislintat vorige zomer voor hem betaalde aan VfB Stuttgart. Het tijdelijke vertrek van Sosa moet Ajax financiële ruimte bieden.

De 26-jarige Sosa wilde zelf graag een stap maken, nadat hij van Ajax-coach Franceso Farioli te horen kreeg dat hij niet in zijn plannen voorkomt. Torino was vrij snel concreet en gaat de linksback nu tijdelijk inlijven. Bij Ajax kwam Sosa 25 keer in actie. Hierin wist hij niet te scoren, maar was hij wel vijf keer aangever.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @gianlucadimarzio.com

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!