Ajax en Torino akkoord over transfer Sosa

'Ajax bereikt akkoord en zwaait Sosa tijdelijk uit: hoogte van koopoptie bekend'

15 augustus om 19:30
Laatste update: 15 augustus om 19:48

Borna Sosa gaat Ajax tijdelijk verlaten, aldus het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers hebben een akkoord over een huurdeal met Torino, waarbij de Italianen ook een optie tot koop hebben én zijn volledige salaris overnemen.

De gesprekken over een tijdelijke transfer van Sosa liepen al even, maar donderdag werd aan het begin van de avond een akkoord bereikt. Vrijdag staat de medische keuring van de Kroaat gepland in Turijn. Sosa wilde zelf graag de stap maken, ook omdat hij te horen heeft gekregen dat hij bij Ajax weinig toekomst meer heeft. Aan het begin van de voorbereiding werd hij teruggezet naar de beloften van de Amsterdammers.

Torino gaat volgens De Telegraaf het volledige salaris van Sosa overnemen. Dit komt neer op zo’n 2,5 miljoen euro per jaar. Voor Ajax een vereiste, want technisch directeur Alex Kroes gaf eerder al aan dat de salarishuishouding van de club drastisch omlaag moet. De optie tot koop ligt voor Torino op acht miljoen euro. Dat is exact het bedrag waarvoor Ajax Sosa een jaar geleden kocht van VfB Stuttgart.

Sosa was vorig jaar zomer één van de aankopen uit de koker van Sven Mislintat. Tijdens zijn eerste jaar in Amsterdam kon hij niet overtuigen en veroverde hij geen vaste basisplaats. In totaal deed Sosa in 25 officiële Ajax-wedstrijden mee. In die duels gaf hij vijf assists. De linksback bleef wel opgeroepen worden voor het Kroatische elftal. Inmiddels staat de teller bij Sosa op 21 interlands.