Ajax en Torino naderen akkoord over Sosa

'Doorbraak in onderhandelingen: Ajax en Torino naderen Sosa-akkoord'

15 augustus om 14:23

Het lijkt erop dat Ajax Borna Sosa binnen afzienbare tijd gaat slijten. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt donderdagmiddag dat de Amsterdammers een akkoord met Torino naderen.

Torino is al geruime tijd geïnteresseerd in Sosa, maar de onderhandelingen zaten muurvast. Ajax wilde de Kroatische linksback aanvankelijk enkel verkopen, terwijl de Italianen mikten op een huurperiode. Voor Ajax begint de tijd te dringen, want de club wil het salarishuis met 35 procent laten krimpen. Naar verluidt stemt Ajax in met een huurperiode. Torino bedingt een optie tot koop.

Voetbal International meldt eveneens dat Sosa op weg is naar de uitgang bij Ajax. De verdediger heeft zijn jawoord gegeven en wil graag naar Turijn verkassen. Vorige week voerde Sosa al een goed gesprek met Paolo Vanoli, trainer van Torino. Dat gaf voor hem de doorslag om de stap te willen zetten.

Sosa was een van de twaalf aankopen van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. In de plannen van Francesco Farioli kwam hij niet voor. De nieuwe trainer zette Sosa terug naar Jong Ajax. Sosa, voor wie Ajax acht miljoen betaalde, speelde tot dusver 25 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin gaf hij vijf assists.