Zorgwekkende mededeling Ten Hag: 'United is niet klaar voor het nieuwe seizoen'

15 augustus om 18:55
Laatste update: 15 augustus om 20:59

Manchester United is nog niet klaar voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen. Dat heeft Erik ten Hag gezegd op de persconferentie van donderdag, daags voor de ouverture tegen Fulham.

"Het is niet de voorbereiding waarin je in vijf of zes weken aan het team kunt werken. Het is erg ingewikkeld", aldus Ten Hag. De Nederlandse manager doelt daarmee op de grote wisselingen die hebben plaatsgevonden in de selectie van United. 

"We zijn op trainingskamp in Amerika geweest en hebben na het EK en Copa América spelers terug zien komen", legt de oud-trainer van Ajax uit. "Er zijn nieuwe aanwinsten, daar moeten we een team van maken. Dit team is nog niet klaar, maar de competitie begint. Meer managers zulen met dit probleem om moeten gaan. We hebben zeker een moeiijk begin, maar daar kunnen we ons niet voor verstoppen."

Ten Hag is ondanks zijn zorgen vol vertrouwen. "We kennen onze doelen en weten dat we in de goede richting zijn. Ik heb altijd zeer hoge verwachtingen, maar we willen voor prijzen gaan", vervolgt hij. "Aan het begin van het seizoen is het de bedoeling om geen punten te laten liggen en hard te werken. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken om een hoger niveau te halen. We zullen zien hoe snel we dit proces uiteindelijk kunnen doorlopen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!