Bissouma geschorst door Spurs

Postecoglou kan lachgasvideo's niet waarderen en schorst Spurs-middenvelder

15 augustus om 16:55

Tottenham Hotspur heeft Yves Bissouma uit de selectie gezet. De 27-jarige middenvelder plaatste afgelopen zaterdag video's op zijn Instagram waarin hij lachgas gebruikte. Die video's zijn verkeerd gevallen bij Ange Postecoglou, de manager van Spurs. 

"We hebben Bissouma geschorst voor de wedstrijd van maandag", aldus Postecoglou op de persconferentie van donderdag. Het gaat om de seizoensopener van Spurs, uit tegen Leicester City. De Ivoriaan wordt niet zomaar weer in genade aangenomen. 

"Hij moet dat vertrouwen terugwinnen, zowel bij mij als bij de groep", vervolgt Postecoglou. "De deur staat voor hem open, maar goed gedrag is cruciaal." Het bezit van lachgas wordt in Groot-Brittanië allerminst als iets onschuldigs gezien. Sinds 2023 is het strafbaar, en kan het zelfs leiden tot een gevangenisstraf. 

Kort na het plaatsen van de video's bood Bissouma zijn excuses aan. "Dit was een ernstig gebrek aan inschattingsvermogen. Ik begrijp hoe ernstig dit is en welke gezondheidsrisico's het met zich meebrengt, en ik neem ook mijn verantwoordelijkheid als voetballer en rolmodel heel serieus", zei hij. Voorlopig zal hij dus nog even op de blaren moeten zitten. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!