Tottenham Hotspur betaalt 75 miljoen euro voor Solanke

Update: Spurs legt gigantisch bedrag van 75 miljoen neer voor oud-spits Vitesse

10 augustus om 14:10
Laatste update: 10 augustus om 14:05

Tottenham Hotspur heeft de afkoopclausule in het contract van Dominic Solanke gelicht. De spits maakt zodoende voor een bedrag van maar liefst 65 miljoen pond (ruim 75 miljoen euro) de overstap van Bournemouth naar Londen. De transfer is door Spurs officieel bevestigd.

The Athletic wist eerder al dat Bournemouth groen licht had gegeven voor de transfer. Er moesten nog wel wat gesprekken plaatsvinden met Spurs, waarin de laatste plooien gladgestreken zouden worden. Dat is inmiddels gebeurd. Solanke had al zijn persoonlijke jawoord gegeven aan Spurs. Hij wilde koste wat kost de overstap maken. 

De 26-jarige spits plukt daarmee de vruchten van het indrukwekkende seizoen dat hij achter de rug heeft. De Engels international, in het seizoen 2015/16 nog speler van Vitesse, maakte in 38 Premier League-wedstrijden maar liefst negentien doelpunten. Daarmee had hij een groot aandeel in de eindklassering van Bournemouth: twaalfde. 

Ange Postecoglou, de manager van Spurs, had van een spits zijn topprioriteit gemaakt. Na het vertrek van clubicoon Harry Kane naar Bayern München is het in de punt van de aanval een beetje zoeken geweest voor de Australische oefenmeester. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!