Ajax zit achter Ndala van Manchester City aan

Gerucht uit Engeland: Ajax leidt de race om grote belofte van Manchester City

15 augustus om 16:11

Ajax zit achter een grote belofte uit de jeugdopleiding van Manchester City aan. Het lokale Manchester Evening News meldt donderdagmiddag dat de Amsterdammers de race om de handtekening van de achttienjarige Joel Ndala leiden.

MEN noemt Ndala 'een van de meest veelbelovende vleugelspelers uit de opleiding'. De aanvaller maakte deel uit van de selectie van manager Pep Guardiola tijdens de tour door de Verenigde Staten in de voorbereiding. In de oefenwedstrijden richting dit seizoen viel hij twee keer in: tegen Celtic en tegen Chelsea. Er is veel belangstelling voor Ndala, die mag vertrekken uit het Etihad Stadium.

Naast Ajax zou ook Venezia in de markt zijn voor Ndala, net als diverse Premier League-clubs en andere clubs uit de Serie A. Ajax heeft naar verluidt de beste papieren om de Engels jeugdinternational in te lijven. Het is het tweede jaar op rij dat de Amsterdammers zaken willen doen met City. Vorig jaar kwam Carlos Forbs over uit Manchester.

Forbs staat nog op de nominatie om te vertrekken bij Ajax. City ontvangt twintig procent van de transfersom bij een verkoop van de aanvaller. Dit bedrag kan oplopen als er een akkoord wordt bereikt over Ndala. Vorig seizoen speelde Ndala een belangrijke rol in de eindzege van de FA Youth Cup.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!