Bournemouth contracteert Evanilson

'Bournemouth legt recordbedrag neer en heeft opvolger Solanke binnen'

15 augustus om 15:46

AFC Bournemouth heeft de opvolger van Dominic Solanke in huis. The Cherries gaan zich versterken met Evanilson, die voor een clubrecord naar Zuid-Engeland trekt.

Bournemouth verkocht Solanke voor 75 miljoen euro - een uitgaand clubrecord - aan Tottenham Hotspur. Een week later verbreekt de Engelse club ook het inkomende transferrecord. Evanilson komt voor een bedrag van 47 miljoen euro over van FC Porto. De Portugese topclub bedingt een doorverkooppercentage van tien procent in de deal. Het record stond jarenlang op naam van Jefferson Lerma, die Bournemouth dertig miljoen euro kostte.

Transfergoeroe Fabrizio Romano spreekt van een 'here we go'. De medische keuring voor Evanilson is ingepland, daarna zal de presentatie van Bournemouth volgen. Bij Bournemouth komt de 24-jarige spits veel oud-Eredivisie-spelers tegen. Justin Kluivert, Milos Kerkez, Luis Sinisterra en Marcos Senesi staan er onder contract. Ook de Spaans-Nederlandse Dean Huijsen speelt bij Bournemouth.

Evanilson komt uit de jeugdopleiding van Fluminense. Na twee huurperiodes, waarvan één in Rusland, maakte hij in 2020 definitief de oversteek van Brazilië naar Europa, toen hij tekende bij Porto. Afgelopen seizoen maakte hij dertien goals voor de Portugese club.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!