Gakpo heeft vertrouwen in Liverpool onder Slot

Gakpo gaat spelen onder Slot: 'Dat is hoe ik denk dat hij me ziet'

15 augustus om 14:36

Cody Gakpo kijkt uit naar het nieuwe seizoen van Liverpool onder leiding van Arne Slot, die Jürgen Klopp opvolgt bij The Reds. De Oranje-international sprak al met de oefenmeester en weet op welke positie hij zich kan gaan richten.

In een interview met de clubkanalen wordt Gakpo gevraagd naar zijn eerste impressie van Slot. "Heel goed. Ik denk dat hij met een nieuwe speelstijl komt - meer gebaseerd op balbezit. Ik denk dat het goed is voor het team", aldus de aanvaller. "We hebben duidelijk ook veel geleerd van de vorige trainer. Ik denk dat als je de kwaliteiten die zij hadden en ons probeerden te geven kunt combineren, we een leuk team kunnen worden om naar te kijken."

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen heeft Gakpo al een gesprek gevoerd met Slot. "Hij ziet mij duidelijk als een linksbuiten. Dat is hoe ik denk dat hij me ziet", vertelt de vleugelspeler. "We hebben veel spelers in de voorste linie en je weet dat het seizoen lang duurt en dat er op elke positie blessures kunnen zijn. Dus hij zei: Je speelt daar, maar misschien heb ik je op een andere positie nodig, dan kun je daar ook spelen. Wees er gewoon klaar voor. Ik ben hier en probeer zo goed mogelijk te voetballen en de club zoveel mogelijk te helpen met mijn kwaliteiten.

Onder Slot gaat Liverpool een nieuwe poging wagen op het pakken van de landstitel. Gakpo leeft met vertrouwen toe naar het nieuwe seizoen, nadat hij op persoonlijk vlak een goed EK beleefde. "Het was een goed EK voor mij, maar helaas verloren we van Engeland.Het was ook goed voor ons als land, ook al konden we misschien beter. Ik ben erg blij om terug te zijn, vol vertrouwen en ik moet hier ook zo blijven presteren."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!