Slecht nieuws voor PEC Zwolle: Ajax-huurling Gooijer loopt zware blessure op

Slecht nieuws voor PEC Zwolle: Ajax-huurling Gooijer loopt zware blessure op

15 augustus om 13:43
Laatste update: 15 augustus om 13:52

PEC Zwolle heeft slecht nieuws ontvangen: Tristan Gooijer heeft een zware knieblessure opgelopen en staat voor een lange revalidatie. De huurling van Ajax raakte in de eerste helft tegen FC Utrecht geblesseerd en moest direct gewisseld worden.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Gooijer zwaar knieletsel heeft opgelopen tijdens het eerste competitieduel. Het is niet bekend of de verdediger nog in actie kan komen in het restant van het seizoen, want hij staat voor een lange revalidatie.

Dit is een aderlating voor PEC Zwolle, dat Gooijer dit seizoen op huurbasis heeft overgenomen van Ajax. Met Jannik Müller is een broodnodige defensieve versterking op weg naar Zwolle. Naar verluidt staat de dertigjarige verdediger op het punt om transfervrij de overstap te maken van SV Darmstadt.

Bij PEC Zwolle moest Gooijer vlieguren gaan maken op het hoogste niveau, maar hier kan nu een streep doorheen. Afgelopen seizoen kwam de rechtsback negen keer in actie in de hoofdmacht van Ajax en inmiddels heeft hij 50 duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam. Gooijer staat nog tot de zomer van 2026 onder contract in Amsterdam.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!