'VS gaat stuntmove afronden richting WK in eigen land: Pochettino is binnen'

'VS gaat stuntmove afronden richting WK in eigen land: nieuwe bondscoach bekend'

15 augustus om 08:50

De Verenigde Staten lijken definitief te gaan stunten met Mauricio Pochettino als bondscoach. Volgens The Athletic is de Argentijnse oefenmeester akkoord gegaan met een aanbieding van het land, waardoor hij aan het roer staat bij het WK van 2026.

Het was al enige tijd duidelijk dat de VS vurig hoopt op de komst van Pochettino. Het land wilde graag een grote naam aanstellen als nieuwe bondscoach, met het oog op het WK van 2026 dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt afgewerkt. Nu meldt The Athletic dat Pochettino is ingegaan op een aanbieding van de Amerikaanse voetbalbond.

Pochettino is momenteel clubloos, nadat hij vorig seizoen aan het roer stond bij Chelsea. In Londen werd de coach na het behalen van de zesde plek in de Premier League de laan uitgestuurd. Daarvoor was Pochettino als trainer actief bij Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur, Southampton en Espanyol. Bij Spurs beleefde hij zijn meest succesvolle periode: hoewel Tottenham in het tijdperk Pochettino geen prijzen won, behaalde het wel onder meer de finale van de Champions League door Ajax op dramatische wijze te verslaan.

Het is niet ondenkbaar dat PSV op termijn meerdere bezoekjes van Pochettino kan verwachten, aangezien de Eindhovenaren met Sergiño Dest, Malik Tillman, Ricardo Pepi en Richard Ledezma drie Amerikaans internationals in de gelederen hebben. Met Taylor Booth en Paxten Aaronson heeft FC Utrecht twee internationals van de VS in huis.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!