Pochettino droomkandidaat bij de VS

'WK 2026-organisator maakt van Pochettino droomkandidaat: gesprekken lopen al'

8 augustus om 17:50

De nationale voetbalbond van de Verenigde Staten heeft van Mauricio Pochettino zijn absolute droomkandidaat gemaakt. Dat meldt The Athletic donderdag. De Argentijnse trainer zit zonder baan na zijn vertrek bij Chelsea. 

Pochettino trok na één seizoen ietwat verrassend de deur achter zich dicht bij Chelsea. Sindsdien is zijn naam in verband gebracht met diverse klussen, waaronder nu dus ook die van bondscoach van de Verenigde Staten. Volgens The Athletic prijkt hij op het verlanglijstje van de USSF stijf bovenaan. 

Gesprekken tussen de Amerikaanse voetbalbond en de entourage van Pochettino zijn al gaande. De VS wil in aanloop naar het WK van 2026, dat deels in eigen land wordt afgewerkt, een hoog aangeschreven trainer aanstellen. Pochettino, die verder werkte bij onder meer Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain, voldoet aan die criteria. 

De 52-jarige Pochettino moet bij de VS de opvolger worden van Gregg Berhalter. Hij werd na de teleurstellend verlopen Copa América van deze zomer de laan uitgestuurd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!