Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli voert opnieuw de nodige wijzigingen door

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli voert opnieuw nodige wijzigingen door

15 augustus om 18:45
Laatste update: 15 augustus om 18:45

Francesco Farioli lijkt in de return tegen Panathinaikos weer enkele wijzigingen door te gaan voeren bij Ajax. Het ligt in de lijn der verwachting dat de coach van de Amsterdammers teruggrijpt op dezelfde opstelling als die van de heenwedstrijd.

Ajax verdedigt vanaf 20.15 uur een 1-0 voorsprong in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Panathinaikos. Als de Amsterdammers winnen, plaatsen ze zich voor de laatste voorronde van de Europa League. Afgelopen weekend voerde Farioli tegen sc Heerenveen (1-0 winst) zes wijzigingen door in zijn basisopstelling, met het oog op de return tegen de Grieken.

Ondanks dat Steven Bergwijn weer terugkeert in de wedstrijdselectie, kiest Farioli vermoedelijk voor dezelfde opstelling als in Griekenland te kiezen. Dat zou betekenen dat Anton Gaaei, Dies Janse, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Mika Godts weer plaatsmaken voor Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs.

Het is ook aannemelijk dat Bergwijn en Brian Brobbey op de bank zullen beginnen: Farioli is in zijn eerste wedstrijden als Ajax-trainer voorzichtig gebleken met het inpassen van later instromende spelers. Het idee daarachter is dat men bij Ajax de spelers niet te snel te veel wil belasten, om zo blessureproblemen later in het seizoen te voorkomen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs.