Panathinaikos-coach vindt Ajax favoriet

'Heb wel wedstrijden van Farioli in Frankrijk gezien, wilde zien hoe hij reageert'

14 augustus om 22:21

Panathinaikos-coach Diego Alonso denkt dat Ajax zeker de favoriet is in de return tegen zijn ploeg. De trainer vertelde op zijn laatste persconferentie ook dat hij meerdere wedstrijden van Francesco Farioli heeft gezien, ook in Frankrijk.

"Ik heb gehoord dat de trainer van Ajax wat wedstrijden van mij heeft gezien bij Sevilla. Maar ik heb ook zijn wedstrijden gezien uit zijn tijd in Frankrijk", vertelt Alonso over zijn collega Farioli. "Ik wilde zien hoe hij coacht en hoe hij reageert als het team aan het winnen is, of juist aan het verliezen. Dus we hebben allebei veel informatie."

Alonso bekeek Ajax ook aandachtig in de heenwedstrijd en kwam tot wat conclusies. "Ik weet wat de goede en mindere punten van Ajax zijn. Het is een team dat weinig fouten maakt. Ajax wil altijd de dominante ploeg zijn. Maar wij ook. Wij moeten morgen hoog druk zetten. En verticaal spelen. Natuurlijk speelt Ajax met een nieuwe opvatting, maar ze willen altijd de bal hebben en pressen. Daarom zeg ik dat Ajax morgen de favoriet is."

Toch weet ook Alonso dat er genoeg kansen zijn voor de Grieken. "We moeten dezelfde dingen doen als in Athene, zoals we na die eerste 25 minuten deden. Ze startten niet zoals we verwachtten. Ajax liet ons geen ruimte, maar uiteindelijk draaiden we het om."