Van Basten over openingsceremonie Supercup

Van Basten hekelt 'idioterie': 'Spelers weer de kleedkamer in geduwd?'

14 augustus om 21:06

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor de openingsceremonie voor aanvang van de Europese Supercup tussen Real Madrid en Atalanta BergamoSan Marco constateert dat de rol van geld alsmaar toeneemt in het voetbal.

Real en Atalanta trappen woensdag om 21.00 uur af. Bij Ziggo Sport vertelt presentator Wytse van der Goot tien minuten voor de aftrap dat er overgeschakeld gaat worden naar de openingsceremonie. "Dat is echt idioot", foetert Van Basten, die zich voor de Champions League-finale ook al geïrriteerd uitliet over de openingsceremonie. 

"De spelers zijn weer twintig minuten van tevoren de kleedkamer in geduwd?", vraagt hij zich af. "Idioterie. Het heeft er alleen mee te maken dat ze dan de kaarten voor dubbel zoveel geld kunnen verkopen", wijst Van Basten naar de UEFA. "Dan is er ook muziek, niet alleen een voetbalwedstrijd. Stel een ticket is honderd euro... Met muziek is het driehonderd euro. De UEFA wil alleen maar geld hebben."

Van Basten stelt dat er in zijn tijd als voetballer geen dergelijke ceremonies waren. "Wij zeiden: er wordt niet gezongen, dan verdien je maar wat minder", zegt hij met een knipoog.