Kwakman: 'Transfers risico voor Ten Hag'

'De transfers van De Ligt en Mazraoui zijn een risico voor Ten Hag'

14 augustus om 10:22
Laatste update: 15 augustus om 10:08

Kees Kwakman vindt dat Manchester United en Erik ten Hag een risico nemen met de transfers van Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. Met name voor de Nederlandse coach is het een risico dat hij in zijn eigen vertrouwde vijver blijft vissen. 

Bij Tekengeld wordt Kwakman gevraagd naar zijn mening over de transfers van Manchester United. "Kijk, Ten Hag neemt gewoon een bepaald risico. Ik denk dat het risico wat minder groot is met De Ligt en Mazraoui dan met bijvoorbeeld Joshua Zirkzee, Tyrell Malacia of Antony voor honderd miljoen. De Ligt en Mazraoui hebben zich al wel bewezen, al is Mazraoui wel blessuregevoelig. Maar zijn prijs is, voor Engelse begrippen, redelijk."

"En wat betreft De Ligt... Ze hebben achterin gewoon iemand nodig, zo simpel is het ook. Hij is ook nog steeds 'maar' 25 jaar, hè. Ook hij kan misschien nog wel zijn momenten hebben. Hij had natuurlijk ook wel wat blessures, dus dat blijft qua investering altijd een beetje een risico. Maar voor Ten Hag is het vooral een risico dat hij wéér spelers haalt die hij zelf kent. Daar zal hij op afgerekend worden als het niet loopt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!