El Ahmadi: 'Mannsverk betere 'zes' dan Henderson'

El Ahmadi prijst controleur Ajax: 'Hij is van nature beter dan Henderson'

14 augustus om 09:44

Karim El Ahmadi ziet dat er een frisse wind waait bij Ajax sinds de komst van Francesco Farioli. Een van de spelers die tot nu toe goede dingen laat zien onder de Italiaanse coach, is volgens de oud-middenvelder Sivert Mannsverk. De 22-jarige Noor is volgens El Ahmadi een betere 'nummer 6' dan Jordan Henderson.

El Ahmadi ziet dat Ajax de zaken veel beter op orde heeft dan vorig seizoen. "Ze vullen nu de gaten die ze vorig jaar allemaal lieten. Als Anton Gaaei naar buiten liep, dan zag je Mannsverk in dat gat naast Josip Sutalo duiken", vertelt de oud-middenvelder aan tafel bij VoetbalPraat.

Met name Mannsverk kan dan ook rekenen op complimenten van El Ahmadi. "Het ziet er verdedigend beter uit en ik vind eigenlijk dat Mannsverk, ook in de wedstrijd tegen sc Heerenveen, best aardig speelde. Hij is misschien, van nature, een betere 'nummer 6' dan Henderson."

Francesco Farioli krijgt het wél voor elkaar met deze groep, is de conclusie van El Ahmadi. "Hij kan het wel overbrengen op deze spelers. De andere trainers die er zijn geweest, konden dat niet." Kees Kwakman haakt in. "Je moet nog wel even wachten tot de tegenstand wat sterker wordt. Maar het is wel mooi dat wanneer je op de tribune zit, je een plan kan ontdekken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!