Borussia Mönchengladbach wil Mannsverk huren van Ajax

'Ajax kan Mannsverk na één seizoen alweer van de hand doen door Duitse interesse'

8 juli om 11:58
Laatste update: 8 juli om 12:25

Borussia Mönchengladbach heeft interesse in Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk, zo meldt BILD. De Duitsers willen de Noor, die sinds vorige zomer onder contract staat in Amsterdam, huren met een optie tot koop. 

Volgens de informatie van BILD is Gladbach zeer geïnteresseerd in Mannsverk, die op huurbasis moet komen. Er wordt overwogen om een huurdeal met een optie tot koop aan te gaan met Ajax. Het is niet bekend of de Amsterdammers hiervoor openstaan.

Verder weet het Duitse medium te melden dat Gladbach Mannsverk al langere tijd op de radar heeft staan. Ze zijn dusdanig gecharmeerd geraakt, dat ze de 22-jarige middenvelder graag aan hun selectie willen toevoegen. 

Mannsverk werd vorige zomer door Ajax voor zes miljoen euro overgenomen van het Noorse Molde FK. Hij raakte in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Twente (3-1 nederlaag) geblesseerd en er volgde een lange revalidatieperiode. In maart keerde hij weer terug in de hoofdmacht van de Amsterdammers. 

Mannsverk staat nog onder contract tot de zomer van 2028 in Amsterdam. In de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1 verlies) begon de Noor op de bank bij Ajax, want nieuwbakken trainer Francesco Farioli koos voor een middenveld met Jordan Henderson, Branco van den Boomen en Kenneth Taylor.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!