Ajax wil bezuinigen en komt mogelijk uit bij Henderson

Ajax wil bezuinigen en komt mogelijk uit bij Henderson: 'Die moet eigenlijk weg'

7 augustus om 20:28

Ajax wil 'eigenlijk' af van Jordan Henderson. Die conclusie trekt Cristian Willaert bij Tekengeld op ESPN. De routinier, die sinds de winter in Amsterdam voetbalt, drukt met zijn topsalaris op de begroting, helemaal nu Ajax nieuwe spelers wil halen.

Het is geen geheim dat Ajax alléén kan investeren op de transfermarkt als er spelers worden verkocht. Daarnaast moeten Alex Kroes en co. een enorme bezuiningsslag maken op de salarissen. "Ajax heeft een gestegen salarishuis sinds de komst van Henderson. Sven Mislintat had het juist omlaag gebracht, maar omdat Henderson erbij is, is dat weer iets gestegen", aldus Willaert.

"Om een idee te geven: als je Henderson, Bergwijn en Berghuis, de drie grootste verdieners, weg zou strepen en zou vervangen door jeugdspelers, dan ben je er. Maar dat kan natuurlijk niet. Dan ga je de selectie te zeer verzwakken."

En dus moet Ajax meerdere spelers verkopen, die overbodig worden geacht. Henderson hoort daar niet bij, maar zijn vertrek zou de Amsterdammers financieel gezien niet slecht uitkomen. "Hij verdient rond de vijf á zes miljoen euro. Henderson moet eigenlijk weg. Hij zal best wel naar een Engelse club willen, maar niet naar een club waar hij zichzelf niet ziet spelen."