AZ gaat niet akkoord met zware straf voor Dekker na rode kaart

'AZ gaat niet akkoord met zware straf na spijkerharde charge tegen Almere City'

13 augustus om 14:44

AZ gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB na de rode kaart van Maxim Dekker tegen Almere City, zo meldt De Telegraaf. De 20-jarige verdediger heeft in eerste instantie een schorsing gekregen van vier duels, waarvan één voorwaardelijk.

Door in beroep te gaan tegen de straf hoopt AZ een lagere straf af te dwingen voor Dekker, die tegen Almere City na ruim een kwartier van het veld werd gestuurd. De jongeling kwam met hooggeheven been in op Kornelius Hansen. Eind deze week vindt er een zitting plaats om zich te buigen over deze kwestie.

Dekker was niet de enige speler die een rode prent kreeg tijdens de wedstrijd tussen Almere City en AZ (0-1). Voor rust werd ook Almere-aanvaller Baptiste Guillaume richting de kleedkamers gestuurd, nadat hij een schop uitdeelde. Hij heeft een straf opgelegd gekregen van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Uiteindelijk eindigde de thuisploeg zelfs met negen spelers. Ruim tien minuten voor het eindsignaal moest Ricardo Visus vroegtijdig gaan douchen na een onbesuisde tackle op Jordy Clasie. Eerstgenoemde heeft dezelfde straf gekregen als zijn ploeggenoot Guillaume: drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!