AZ wint van Almere City, drie rode kaarten

AZ verslaat Almere City in een door rode kaarten ontsierde seizoensopener

10 augustus om 21:59

AZ heeft in een wedstrijd met drie rode kaarten een minimale zege geboekt op Almere City. De eindstand stond in Flevoland al na vier minuten spelen op het scorebord: 0-1.

Bij AZ maakten Jeroen Zoet, die terugkeerde uit Italië, en Troy Parrott hun officiële debuut. De ploeg van trainer Maarten Martens schoot uit de startblokken in Almere. Na ruim drie minuten spelen werd Ibrahim Sadiq de diepte ingestuurd, waarna de aanvaller koelbloedig afrondde. Een opmaat naar een ruime overwinning was het niet, want AZ moest na achttien minuten spelen met tien man verder.

Een harde overtreding van Maxim Dekker werd met rood bestraft, waardoor de Alkmaarders in een ondertalsituatie stonden. Almere had bij vlagen de overhand, maar kon dat niet omzetten in een doelpunt. Het veldoverwicht voor de thuisploeg werd plots teniet gedaan, want ook Almere moest met tien man verder. Baptiste Guillaume kreeg net als Dekker direct rood.

In de tweede helft was AZ een aantal keer dicht bij de 0-2. Onder meer Jordy Clasie had een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de doelman van Almere bleek een sta-in-de-weg. De wedstrijd eindigde zelfs in een negen tegen tien. In de slotfase kreeg Ricardo Visus rood na een charge op Clasie, wat betekende dat Almere de wedstrijd met negen man moest uitspelen.

AZ trok aan het langste eind en begint het Eredivisie-seizoen met een zege. Volgende week ontvangen de Alkmaarders NEC, Almere gaat dan op bezoek bij Fortuna Sittard.