Gullit, Van Basten en Sneijder bespreken situatie De Ligt

'Ik gun het De Ligt van harte, maar sinds hij weg is bij Ajax is hij niet echt beter geworden'

13 augustus om 08:42

Marco van Basten, Wesley Sneijder en Ruud Gullit gunnen alle drie Matthijs de Ligt de kans om te slagen bij Manchester United. De analisten vinden echter wel dat nu het moment is dat de verdediger moet verbeteren, want vooral Van Basten mist echte progressie.

"Hij is eigenlijk nooit ergens een vaste basisspeler geweest. Dat is wel opmerkelijk", vertelt Sneijder bij Rondo. Gullit sprak nog een oud-teamgenoot van De Ligt over de situatie. "Giorgio Chiellini was lyrisch over hem en die vond het ook raar dat hij niet speelde bij Oranje. Ik vind het ook zo’n leuke jongen. Ik gun het hem zo erg. Ik hoop echt dat hij slaagt. Dit is wel Premier League, dan moet je aan de bak."

Van Basten gunt het De Ligt absoluut om te slagen, maar hij komt ook met kritiek. "Hij moet nu wel gaan presteren. Geen excuus meer. Erik ten Hag moet nu ook zorgen dat hij een goede en fitte selectie heeft. De Ligt gaat ook overal vol in en is nog niet echt van het anticiperen. Hij is ook overal geblesseerd. Dat blijft wel een vraagteken. Ik hoop wel het beste voor hem, maar als je zijn progressie ziet is hij niet veel beter geworden sinds hij weg is bij Ajax."

Sneijder krijgt de vraag of de Premier League goed bij De Ligt past, maar daar durft hij geen uitspraken over te doen. "Ik dacht dat Duitsland wel beter bij hem zou passen. Een beetje hetzelfde als Nederland met dingen voetballend op willen lossen van achteruit. Daar had ik wel een goed gevoel bij. Engeland is veel meer fysiek, grote en snelle spelers. Het is moeilijk inschatten of hij daar past. Ik gun het hem ook echt. Een leergierige jongen die elke dag vooraan staat."