Sneijder over Teze-soap bij PSV

Sneijder reageert op Teze-soap: 'Toen ik bij Ajax zat, heb ik hetzelfde gedaan'

12 augustus om 21:13
Laatste update: 12 augustus om 21:16

Wesley Sneijder heeft zich verbaasd over de houding van Jordan Teze bij PSV. De mandekker dreigde niet meer te willen spelen voor de Eindhovenaren, maar kwam uiteindelijk terug op zijn beslissing. Sneijder kan zich daar niet vinden, ondanks dat hij zich in het verleden in een soortgelijke situatie bevond.

Teze is nog altijd hard op weg naar AS Monaco. Om die transfer af te dwingen, besloot de verdediger in eerste instantie niet meer te willen spelen voor PSV. Teze kwam uiteindelijk echter terug op deze beslissing en maakte als invaller toch minuten in de eerste Eredivisie-wedstrijd van PSV.

"Ik vind als je zoiets doet, dus je neemt de beslissing om niet te trainen en te spelen, dan moet je doorzetten ook", reageert Sneijder bij Rondo op de soap rondom Teze. "Dan kun je niet meer terug. Anders krijg je zo'n reactie als nu. Als hij nu toch blijft en volgende week trapt hij over de bal heen, dan gaat iedereen er massaal op."

Tafelgenoot Ruud Gullit neemt het op voor de verdediger. "Het kan ook zijn dat het aangestuurd is door mensen achter hem. Het kan ook een reactie van hemzelf geweest zijn. Dat hij dacht: ik heb zoveel voor jullie gedaan en jullie willen nu niet meewerken. Dat krijg je dan. Maar PSV denkt natuurlijk aan het eigen belang", besluit de voormalig Ballon d'Or-winnaar.

Sneijder toont begrip voor Teze en sluit de discussie vervolgens af met een onthulling. "Toen ik bij Ajax zat, heb ik hetzelfde gedaan. Ik vond dat ik wel klaar was in de Nederlandse competitie. Toen kwam Valencia, daar was ik bijna akkoord mee, maar vervolgens heb ik gezegd te blijven. Een week later kwam Real Madrid echter: dat wilde Ajax tegen gaan houden. Toen heb ik ook wel even met de vuist op tafel geslagen en gezegd niet meer te willen spelen, als ze dat tegenhielden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!