Luuk de Jong kritisch op Jordan Teze

De Jong is kritisch op Teze: 'Het gefluit had hij misschien een beetje verdiend'

11 augustus om 11:52

Luuk de Jong vindt dat Jordan Teze het fluitconcert dat hij zaterdagavond kreeg een beetje over zichzelf heeft afgeroepen. De PSV-aanvoerder heeft het excuses van zijn teamgenoot inmiddels aanvaard, maar begrijpt tegelijkertijd ook de reactie van een deel van de Eindhovense aanhang. 

Teze wilde zoals bekend aanvankelijk niet spelen tegen RKC Waalwijk, om zo een transfer naar AS Monaco te forceren. Een dag later kwam de verdediger, die trainer Peter Bosz diep teleurstelde met zijn mededeling, daarvan terug. "Teze heeft zijn excuses aangeboden en die hebben we aanvaard", aldus De Jong na afloop van de 5-1 zege op RKC in gesprek met ESPN. 

"Hij is zelf tot bezinning gekomen dat het niet slim was wat hij deed. Hij is een jongen van de club. Het is mooi dat het publiek hem vergeeft, dat hebben wij ook gedaan", vervolgt de spits. 

Bosz stelde Teze ondanks zijn welgemeende excuses niet op in de basisopstelling van PSV. Ongeveer twintig minuten voor tijd kwam hij alsnog binnen de lijnen. Een deel van het thuispubliek floot hem uit, iets wat De Jong wel snapte. "Het gefluit had hij misschien een beetje verdiend."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!