Head of Sporting Strategy Wade onder de indruk van Slot bij Feyenoord

'Slot heeft altijd touwtjes in handen, selectie van Liverpool zal versteld staan'

12 augustus om 18:55

Arne Slot heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens zijn tijd bij Feyenoord. Matt Wade, Head of Sporting Strategy, is erg te spreken over de oefenmeester en heeft hoge verwachtingen van Liverpool onder leiding van Slot.

Volgens Wade is een van de belangrijkste krachten van Slot dat hij specialisten ongestoord hun werk laat doen en vervolgens hun kennis gebruikt om beslissingen te nemen. "Hij heeft een enorm oog voor detail, dus hij leunt op mensen, krijgt goed advies, maar laat dan altijd zien dat hij de touwtjes in handen heeft met duidelijk leiderschap", vertelt Wade aan The Athletic.

Wade is enthousiast over de werkwijze van Slot, die Feyenoord naar een hoger niveau heeft weten te tillen. "Hij is niet radicaal anders, als een gekke wetenschapper of een Marcelo Bielsa-type, en hij zal de rollen niet volledig omdraaien met wat hij doet, maar wat hij wel zal doen is beter zijn dan de meesten", stelt Wade. "Zelfs de selectie van Liverpool zal versteld staan."

Ook Gernot Trauner, die aanvoerder was van Feyenoord onder Slot, komt te spreken over de oefenmeester. Hij verwacht dat de methodes van de voormalig Feyenoord-trainer zullen werken bij Liverpool. "Hij is een geweldige specialist en heeft ongelooflijke ideeën op het gebied van balbezit, opbouw en positionering", aldus de Oostenrijker. "Er is geen pass zonder idee erachter. Hij probeert de tegenstanders te verplaatsen en open ruimtes te vinden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!