Arne Slot-enthousiasme is groot in Liverpool

Liverpool in de ban van 'Slot-ball': 'Gecontroleerd, geweldig, subliem'

11 augustus om 23:53
Laatste update: 12 augustus om 07:29

Arne Slot blijft indruk maken in Engeland. De Nederlandse manager won zondag met Liverpool overtuigend van Sevilla (4-1), een uitslag die ook de Engelse media niet is ontgaan. 

'Het Arne Slot-tijdperk bij Liverpool gaat van start met kalmte en controle', kopt The Guardian. De Engelse kwaliteitskrant doelt daarmee op het verschil tussen de speelwijzen van Slot en zijn voorganger Jürgen Klopp, die bekend stond om een directere vorm van voetbal, bijgenaamd 'heavy metal-voetbal'. 

'Liverpool was terug in zijn natuurlijke habitat, met dominant spel en een overtuigende zege', vervolgt The Guardian. 'Toch voelde Anfield wat onwennig. Misschien lag het aan het beeld van de supporters die massaal zonnebrand smeerden in temperaturen die meer bij Sevilla passen dan bij Merseyside, maar waarschijnlijk had het te maken met het gecontroleerde spel van Liverpool. De transitie naar het Arne Slot-tijdperk is in volle gang.'

SPORTbible besloot tijdens het duel met Sevilla een artikel te wijden aan de reacties van lyrische Liverpool-fans. Daarin regent het complimenten voor de oud-trainer van Feyenoord. 'Slot-ball is echt geweldig', luidt één van de reacties. 'Het heavy metal-voetbal is nu weg. Geen probleem. Slot-ball is subliem en doordringend.'

Ook het publiek op Anfield slaagde er niet in om het enthousiasme te verbergen. Na de oefenzege werd Slot massaal toegezongen door een groot deel van de aanhang. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!