Berghuis positief over keuze Farioli

Berghuis te spreken over nieuwe basisklanten: 'Bevordert de teamgeest'

11 augustus om 20:27
Laatste update: 11 augustus om 20:49

Steven Berghuis vindt het rouleren van spelers onder trainer Francesco Farioli een positieve impact hebben. De buitenspeler claimt na het gewonnen duel met SC Heerenveen (1-0) is het erg goed voor de teamgeest.

Veel mensen vinden dat ze meer van Ajax mogen verwachten op voetballend gebied. Berghuis krijgt bij ESPN de vraag of hij dit reëel vindt. "In fases wel. We moeten bijvoorbeeld langer aan de bal blijven. We zijn groeiende. Een beetje vallen en opstaan. We wisselen goede momenten af met mindere. Dan is het toch lekker dat je de drie punten pakt, een cleansheet houdt en zo een goed gevoel meeneemt naar donderdag."

Ook de aanvaller gevraagd naar het feit dat Farioli ervoor koos om zes nieuwe basisspelers op te stellen. "Het is iets wat ik niet vaak heb meegemaakt. Maar het bevordert wel de teamgeest. Er wordt in iedereen geïnvesteerd, iedereen krijgt speeltijd en er is vertrouwen in elke speler. Daarin weet iedereen wat hij moet doen en wat er van hem wordt gevraagd." 

"En dat er zes anderen starten en we vier jongens kunnen brengen voor het laatste halfuur is erg lekker. Die hebben ons geholpen door met frisse benen die wedstrijd over de streep te trekken", aldus Berghuis.