Verweij verwacht dat Sutalo zal vertrekken bij Ajax

Verweij ziet ontwikkeling: 'Maar als Ajax goede prijs krijgt, is hij gewoon weg'

12 augustus om 17:07

Josip Sutalo is nog altijd één van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken bij Ajax, zo meldt clubwatcher Mike Verweij. Onder Francesco Farioli lijkt de Kroaat meer zijn draai te vinden in Amsterdam, maar als de juiste prijs op tafel komt, vertrekt de verdediger waarschijnlijk na één jaar bij Ajax.

Ondanks de ontwikkeling van Sutalo, ziet Verweij geen dragende speler in de centrale verdediger. "Farioli heeft geroepen dat hij hem graag wil houden, maar als Ajax een goede prijs voor hem krijgt... Elke speler is te koop en Sutalo natuurlijk ook", vertelt de Ajax-watcher in de Kick-off podcast van De Telegraaf."Als Ajax een goede prijs krijgt, is hij gewoon weg. Daar hoef je niet zo moeilijk over te doen."

Nieuwbakken Ajax-trainer Farioli ziet het wel zitten in Sutalo. Ook Verweij ziet de Kroaat stappen maken in Amsterdam. "Het is typisch Nederlands om hem heel snel af te serveren", stelt hij. "David Neres heeft ook een jaar nodig gehad. Hij kwam wel van iets verder weg (Brazilië, red.), maar hij heeft ook langer nodig gehad om zijn draai te vinden. Misschien dat hij (Sutalo, red.) het nu waar gaat maken."

"Het is niet zomaar dat hij in het Kroatisch elftal staat", vervolgt Verweij zijn verhaal. "Dat is ook niet een elftal, dat heel matig presteert. Ze hebben in de top van de FIFA-ranking gestaan. Uiteindelijk moet hij wel iets kunnen. Als Farioli hem kan triggeren, kan Ajax misschien nog veel plezier aan hem beleven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!