'Sutalo wees al vijf clubs af, wil bij Ajax blijven'

'Sutalo wees al vijf clubs af en wil niet meewerken aan wens Ajax'

23 juli om 08:18

Ajax zit in zijn maag met Josip Sutalo, zo meldt Voetbal International. De Amsterdammers zijn na het afwegen van de plussen en de minnen tot de conclusie gekomen dat een vertrek van de 24-jarige Kroaat het beste is, maar zelf heeft hij aangegeven te willen blijven.

Volgens VI heeft Sutalo in een gesprek met trainer Francesco Farioli verteld dat hij voor een nieuwe kans wil gaan. De verdediger zou OGC Nice, AFC Bournemouth, SS Lazio, AS Roma en Fiorentina al hebben afgewezen, terwijl ook Bologna nu interesse toont. Ajax zet in op het terugverdienen van de transfersom van zo'n twintig miljoen euro, maar voorlopig wil Sutalo dus helemaal niet weg.

Het weekblad benadrukt dat Ajax wel degelijk potentie ziet in Sutalo, die de voorwaarden heeft om uit te groeien tot een topverdediger. Hij wisselt goede momenten evenwel af met onbegrijpelijke acties, ingegeven door een gebrek aan communicatie, concentratie of zelfvertrouwen. De Amsterdammers zitten nu niet in de situatie dat ze geduld kunnen hebben met Sutalo en denken een ander type nodig te hebben. Daniel Rugani is nadrukkelijk in beeld om de broodnodige ervaring en leiderschap toe te voegen, maar de Italiaan (29) is - al dan niet op huurbasis - pas haalbaar als Sutalo vertrekt.

Voorlopig lijkt de Kroatische international nergens heen te willen, waardoor hij ook afstevent op een basisplaats tegen Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Mocht Farioli hem aan de praat krijgen, dan zou zijn marktwaarde de lucht in kunnen schieten. Maar als Sutalo blijft schutteren, dan kan hij ook zomaar op de bank belanden en keldert zijn waarde. Technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker 'breken hun hoofd in de tussentijd over de juiste vervolgstappen'.