Lammers vertelt over redenen achter transfer naar Twente

Lammers schiet uit startblokken bij Twente: 'Ik heb met meerdere clubs gesproken'

12 augustus om 10:54
Laatste update: 12 augustus om 11:42

Sam Lammers kende een vliegende start als spits van FC Twente met een doelpunt tegen NEC. In gesprek met Voetbal International vertelt de spits over de andere opties die hij deze zomer had en waarom de keuze op de Tukkers is gevallen.

Lammers beaamde na de wedstrijd tegen NEC dat er aan interesse in hem geen gebrek was. "Ik ben met meerdere clubs in gesprek geweest. Uiteindelijk heb ik mijn keuze op gevoel gemaakt", zo vertelt de spits. Lammers maakte voor twee miljoen euro de overstap van het Schotse Rangers naar FC Twente. Vorig jaar speelde hij een half seizoen op huurbasis voor FC Utrecht.

De 27-jarige spits vertelt ook waarom de keuze juist op Twente is gevallen. "Het waren de gesprekken die ik voerde met FC Twente. De mensen, het stadion, het plan van de trainer. Het zijn heel veel dingen. Je gaat eerst in gesprek met Arnold Bruggink, daarna met de trainer. Je kent ook een paar gasten die al voor FC Twente spelen."

Lammers kende al vijf spelers die bij Twente actief zijn. "Michel Vlap en Mitchell van Bergen uit mijn tijd bij Heerenveen. Lars Unnerstall en Michal Sadilek van PSV. Met Carel Eiting heb ik nog in nationale jeugdteams gespeeld. Iedereen was hartstikke positief. Ik heb bij FC Utrecht een mooie periode gehad, dan is er interesse. Er waren meer opties, maar dat is voor mij niet zo relevant meer. Ik ben heel blij om speler van FC Twente te zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!