Zaakwaarnemer Lammers wilde aanvankelijk niet met FC Twente praten

Verwondering om Lammers-transfer van FC Twente: 'Als AZ en NEC dat niet lukt...'

1 augustus om 13:18
Laatste update: 1 augustus om 15:45

De zaakwaarnemer van Sam Lammers wilde aanvankelijk niet om de tafel zitten met FC Twente. Na aandringen van de spits besloot de agent tóch te gaan onderhandelen met de Tukkers. Dat vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing in de podcast De Oosttribune.

Lammers tekende vorige week bij Twente. De Tukkers zijn ver gegaan voor de spits, die voor ongeveer 3 miljoen euro overkwam van Rangers FC. AZ en FC Utrecht wilde hem ook inlijven, maar hikten tegen de financiële obstakels aan. Van Wissing is benieuwd hoe Twente er uiteindelijk wél in is geslaagd om de spits te overtuigen. "Lammers zal ook water bij de wijn hebben gedaan, maar daarom vind ik het wel interessant hoe FC Twente dat financieel dicht heeft kunnen fietsen."

"Als AZ en NEC dat niet lukt...", vervolgt de clubwatcher, die weet dat een deal aanvankelijk heel ver weg was. "Het is wel zo dat de zaakwaarnemer van Lammers in eerste instantie niet wilde praten met FC Twente en in de laatste fase wel weer, omdat die jongen heel graag wilde. Er was financieel echt wel wat te overbruggen."

Het feit dat Lammers bij Twente gelijk een van de grootverdieners is, is volgens oud-prof Anco Jansen geen probleem. "Ik maakte me daar nooit zo druk om. Hij moet het wel laten zien, maar je weet in zo'n selectie dat Sam Lammers bovenkant is. Dan wordt hij ook aan de bovenkant betaald. En als er een transfersom voor wordt betaald, dan zal hij in het salarishuis ook bovenin zitten. Dat is geen hogere wiskunde. In het voetballen word je gewoon betaald naar hoe goed je bent."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!