'Lammers kon bij NEC meer dan een miljoen verdienen'

'Lammers kon bij NEC meer dan een miljoen verdienen'

28 juli om 09:58
Laatste update: 28 juli om 10:04

Sam Lammers heeft een financieel aantrekkelijker aanbod van NEC Nijmegen naast zich neergelegd voor het sportief betere plaatje van FC Twente. Dat beweert RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing. 

"De grote vis is binnen bij Twente", doelt Van Wissing op Sam Lammers. "Een geweldige aankoop voor Twente, dat op zoek was naar een spits voor naast Ricky van Wolfswinkel. Het is een transfer van de lange adem geweest en het is ook geen geheim dat Wout Weghorst een van de kandidaten was. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan omdat Burnley te veel vroeg", vertelt de sportverslaggever als gast in de TransferPioniers-podcast

Van Wissing meldt dat Twente Lammers 'al jaren' volgde en dus snel door kon schakelen. "Uiteindelijk heeft Lammers zelf wel water bij de wijn moeten doen", doelt Van Wissing op het salaris van de spits, die in Enschede minder gaat verdienen dan in Schotland bij Rangers het geval was. 

'NEC wilde ver gaan voor Lammers'

NEC was tevens in de markt voor Lammers en bood naar verluidt een beter salaris dan Twente. "Die waren bereid om over de miljoen euro per jaar te gaan. Hij kon bij NEC iets meer verdienen, maar Twente is op dit moment verder dan de ploeg uit Nijmegen. Ik kan me voorstellen dat de voorronde van de Champions League magnetisch werkte op Lammers."

Lammers heeft in Enschede een contract tot medio 2027 ondertekend. Twente betaalt ongeveer drie miljoen euro aan Rangers. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!