Koevermans zet Janse, Lozano en Tilman in team van het weekend

Koevermans ziet bijzondere uitblinker bij Ajax: 'Hield zich erg goed staande'

12 augustus om 07:25
Laatste update: 12 augustus om 11:29

Danny Koevermans was onder de indruk van PSV in de eerste speelronde van de Eredivisie. De oud-spits neemt als rapporteur van De Telegraaf twee spelers van de Eindhovenaren op in zijn team van het weekend, maar ook een speler van Ajax.

Achterin kiest Koevermans voor debutant Dies Janse. "Hij werd als achttienjarige voor de leeuwen gegooid en hield zich goed staande. Uiteindelijk was zijn lichaamsbeweging voorafgaand aan de 1-0, en nog twee passes, een bepalende actie. Verder heeft hij geen hele gekke dingen gedaan en nuttig gespeeld. Bij Ajax hoop je op een aanvaller of een middenvelder die opvalt, maar dat was tegen sc Heerenveen niet het geval."

Als de beste speler van de week wijst Koevermans Malik Tillman aan van PSV. "Hij krijgt heel veel ruimte bij die goal, maar hoe hij die bal dan met heel veel snelheid heel makkelijk in de bovenhoek deponeert, getuigt van klasse. Het is mooi dat ze hem definitief hebben weten over te nemen van Bayern München. Dit is een jongen waar ze een hele goede versterking aan hebben, met heel veel restwaarde."

Ook Hirving Lozano van PSV neemt Koevermans op in zijn elftal, al was dat niet direct om zijn fantastische spel. "Puur omdat hij de enige is die deze ronde twee keer heeft gescoord en dan ook nog in zo’n kort tijdsbestek. Zijn situatie, met zijn vertrek naar San Diego komende winter, is supervreemd natuurlijk. PSV kan er niet op bouwen richting de toekomst, maar weet wel dat het een hele goede invaller aan hem heeft."