Stengs gaat Feyenoord verlaten, mogelijk door onwillige knie

Stengs gaat Feyenoord verlaten: 'Ik denk dat het met zijn knie te maken heeft'

12 augustus om 07:20
Laatste update: 12 augustus om 17:44

De naderende transfer van Calvin Stengs naar het Amerikaanse Charlotte FC zorgt voor vraagtekens bij Kees Kwakman. Toch heeft de ESPN-analist wel een verklaring: de knie van de Feyenoorder.

Kwakman noemt de verhuizing van Stengs naar de MLS 'best wel een stap opzij'. "Ik denk dat het met zijn fysiek te maken heeft", zegt hij bij Dit was het Weekend. "Arne Slot heeft vorig seizoen ook weleens iets laten vallen over de knie van Stengs, dat het nog steeds niet goed is. Anders kan ik me niet voorstellen dat je op je 25e naar de MLS gaat."

"Hij gaat buiten de boot vallen bij het Nederlands elftal, is 25 en verlaat de Europese velden", somt Kwakman op. "Misschien kiest hij nu voor een ongelooflijk contract en het leven eromheen."

Kenneth Perez begrijpt de opvallende transfer van Stengs wel, vanuit Feyenoord-perspectief. "Zij zullen tot de conclusie zijn gekomen dat ze met Stengs de oorlog niet gaan winnen en nu maken ze twee miljoen euro winst op hem, waarmee ze andere spelers kunnen halen. Spelers waarvan Feyenoord denkt: die brengen ons wél verder.

Feyenoord nam Stengs een jaar geleden voor zes miljoen euro over van OGC Nice en lijkt nu acht tot tien miljoen euro te ontvangen van Charlotte. De achtvoudig Oranje-international ondergaat maandag een medische keuring in Londen. Hij zal voor vier seizoenen tekenen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!