Fabrizio Romano: Stengs vliegt naar Londen voor transfer

Fabrizio Romano: Stengs vliegt naar Londen om verrassende transfer af te ronden

11 augustus om 19:24
Laatste update: 11 augustus om 19:28

Het vertrek van Calvin Stengs bij Feyenoord lijkt een kwestie van tijd. Maandag wordt hij in Londen verwacht voor een medische keuring. Daarna treedt hij vrijwel zeker in dienst van Charlotte FC.

Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano uit. Stengs stapt waarschijnlijk zondagavond of maandagochtend in het vliegtuig naar Engeland om in de Engelse hoofdstad een medische check-up te krijgen. Als dat geen onverwachte problemen aan het licht brengt, lijkt niets een verhuizing van Rotterdam naar de Verenigde Staten nog in de weg te staan. Romano verwacht dat de opvallende transfer maandag nog wordt bezegeld.

Stengs gaat waarschijnlijk een vierjarig contract ondertekenen bij Charlotte FC, dat zesde staat in de Eastern Conference van de MLS. Met de transfer is acht tot tien miljoen euro gemoeid. Feyenoord is akkoord met het Amerikaanse bod en Stengs heeft tevens zijn jawoord al gegeven. In de zoektocht naar een opvolger van de achtvoudig Oranje-international zouden de Rotterdammers zijn uitgekomen bij Ibrahim Osman van Brighton & Hove Albion.

Feyenoord nam Stengs een jaar geleden over van OGC Nice, dat hem het seizoen ervoor verhuurde aan Royal Antwerp FC. In Rotterdam kwam de linkspoot tot 44 officiële optredens, waarin hij acht keer scoorde en achttien assists gaf. Hij won de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!