Berghuis ziet positieve impact Farioli

Berghuis ziet positieve impact Farioli: 'Krijgen die ruimte niet meer'

11 augustus om 23:01

Steven Berghuis merkt dat Ajax onder Francesco Farioli niet de ruimte krijgt om door de ondergrens te zakken. Iets wat vorig seizoen meerdere malen gebeurde.

"Je ziet wat we willen. Het is een kwestie van ontwikkelen en naar elkaar toe groeien", vertelt Berghuis aan de NOS na het gewonnen Eredivisie-duel met SC Heerenveen (1-0). "Maar het belangrijkste is dat je bij dit soort wedstrijden je punten blijft pakken."

"De trainer geeft ons niet de ruimte om door de ondergrens te zakken", is de aanvaller positief over Farioli. "Je ziet dat wanneer het drukzetten niet lukt, we met z’n allen onder de bal komen. Dat is zoals het hoort en dat is wat hij van ons vraagt. Daarin zie je gewoon dat er een bepaalde samenwerking komt en je voor elkaar wil strijden."

Berghuis speelde bij Ajax vaak op het middenveld, maar onder de Italiaanse oefenmeester staat hij weer op de rechtsbuiten positie. "Het maakt mij in principe niet uit waar ik speel. Ik speel waar de trainer van mij vraagt om te spelen. Maar aan de rechterkant met veel beweging en patronen in het aanvalsspel kom je op de juiste momenten aan de bal."

Of de Ajax-fans nog een beetje geduld moeten hebben tot er weer sprankelend voetbal wordt gespeeld? "Dat denk ik wel. Het elftal is nog niet echt veranderd, buiten dat Traoré erbij is gekomen. Het kan met vallen en opstaan gaan en in kleine stapjes. Wie weet ziet de selectie er anders uit over een aantal weken anders uit. We gaan het zien."