Heerenveen wil Oliver Aertssen huren

'Heerenveen mogelijk snel terug in Amsterdam: Friezen willen Ajax-talent strikken'

11 augustus om 21:26

SC Heerenveen gaat op korte termijn mogelijk aankloppen in Amsterdam voor de diensten van Olivier Aertssen. Het is niet duidelijk of het om een huurdeal, of beoogde koop gaat. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant zondag, enkele uren na de nederlaag van Heerenveen bij Ajax (1-0). De twintigjarige Aertssen prijkt op het verlanglijstje van trainer Robin van Persie, die graag nog een defensieve versterking wil verwelkomen. 

Aertssen maakte tegen Heerenveen geen deel uit van de Ajax-selectie, en lijkt vooralsnog niet voor te komen in de plannen van trainer Francesco Farioli. Het afgelopen seizoen kwam hij namens Jong Ajax, waar hij geregeld aanvoerder was, tot 23 optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Voor het eerste van Ajax speelde hij slechts één officieel duel. 

Het is niet voor het eerst dat Heerenveen zijn oog laat vallen op (oud-)spelers van Jong Ajax. De Friezen strikten deze zomer ook al Mateja Milovanovic, eveneens een centrale verdediger. Hij speelde in het seizoen 2022/23 twaalf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden voor de Amsterdamse beloftenploeg, en stond vorig seizoen aan de kant met een ernstige blessure.