Vink bekritiseert beslissing van Nijhuis

Vink begrijpt niks van opvallend moment tijdens Ajax-Heerenveen: 'Heel raar'

11 augustus om 18:02

Marciano Vink vindt het onbegrijpelijk dat Bas Nijhuis na een VAR-check de rode kaart van Paweł Bochniewicz naar geel veranderde. De ESPN-analist zag de verdediger van SC Heerenveen de bal spelen en vindt dat er helemaal geen kaart getrokken hoefde te worden.

"Dat vond ik heel raar", begint Vink zijn rustanalyse. "Het is voor Nijhuis al heel wat als hij rood geeft. Ik twijfelde meteen toen hij rood trok. Want de bal ging redelijk naar de zijkant van het veld. En in de herhaling zie je dat Bochniewicz de bal raakt." 

De arbiter gaf Bochniewicz een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Mika Godts. Maar na een VAR-ingreep wordt de beslissing na een minutenlange check teruggedraaid naar een gele prent.

De voormalig voetballer van onder andere Ajax en PSV vindt echter dat de Poolse mandekker helemaal geen overtreding maakte. "Dat hij geen rood maar geel gaf vind ik heel gek. Want als je de bal speelt, vind ik het geen geel. Dat hij daarna een vrije trap geeft is kolder. Want als je vindt dat hij de bal speelt, wat hij duidelijk doet, dan hoort daar geen kaart meer bij te zijn", aldus Vink. 

Ajax leidt in de rust met 1-0 tegen Heerenveen dankzij een goal van Kristian Hlynsson.