Ajax-uitblinker niet te spreken over Nijhuis

Ajax-uitblinker niet te spreken over Nijhuis: 'Of rood of helemaal niks'

11 augustus om 19:27

Mika Godts vindt dat Bas Nijhuis de rode kaart van Paweł Bochniewicz niet hoorde terug te draaien naar een gele kaart. De Belgische buitenspeler van Ajax claimt dat hij de bal speelde en niet de Poolse verdediger van SC Heerenveen

De arbiter gaf Bochniewicz een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Mika Godts. Maar na een VAR-ingreep werd de beslissing na een minutenlange check teruggedraaid naar een gele prent.

"Ik denk dat ik eerst de bal speelde en dan is het gewoon een rode kaart", vertelt Godts tegenover de camera van ESPN. "Het is of rood of helemaal niks. Waarschijnlijk geeft hij die gele kaart omdat de bal naar links gaat. Ik speelde de bal naar buiten, als ik ‘m naar binnen meenam was het wel rood geweest", claimt de jonge aanvaller.

Godts is verder tevreden met zijn vertoonde spel. "Waar ik het meest tevreden over ben? Dat ik gewoon mijn ding heb gedaan in aanvallend opzicht. In verdedigend opzicht was ik ook belangrijk en ik ben blij met de drie punten."

De Belg was belangrijk voor de Amsterdammers door de assist te geven op Kristian Hlynsson. Het was de enige goal van de wedstrijd die Ajax met 1-0 won. "Ik zoek de man elke keer op en probeer er langs te dribbelen. Ik had de assist ook zelf kunnen scoren, maar besliste op het laatste moment om de bal af te leggen."