'Berekenende' Farioli drukt stempel op Ajax, ziet Vink

'Berekenende' Farioli drukt stempel op Ajax: 'Heel degelijk, ook best wel saai'

11 augustus om 19:08

Ajax is er voor de tweede keer deze eeuw in geslaagd om het seizoen te beginnen met vier opeenvolgende zeges. Francesco Farioli drukt zijn stempel, ziet ESPN-analist Marciano Vink.

"Organisatorisch ziet het er beter uit. Veel beter", zegt Vink over Ajax, dat zondag ook afrekende met sc Heerenveen (1-0). Hij wijst naar de laatste linie. "Josip Sutalo voelt zich prettiger. Vorig seizoen speelde hij met Jorrel Hato, die zoekende was in zijn eerste seizoen. Mede daardoor kon Sutalo niet brengen wat hij normaal bij Kroatië wel bracht."

Het zorgde voor een hoop onzekerheid, aldus de oud-international. "Hato steeg op een gegeven moment wel boven zichzelf uit en werd een dragende kracht, maar nu neemt Sutalo wél zijn verantwoordelijkheid. Hij speelt tegenstanders uit op de achterlijn, maakt slidings en is gewoon veel scherper. Dat scheelt."

Ajax kreeg onder leiding van Farioli in alle wedstrijden tot nu toe maximaal één doelpunt tegen. Vink: "Het ziet er allemaal beter uit. Heel degelijk, ook best wel saai. Het is vrij berekenend van Farioli."