Farioli rouleert bij Ajax: 'Ik vind het veel'

Farioli rouleert bij Ajax: 'Je kunt toch niet zes spelers in de etalage zetten?'

11 augustus om 16:15

Francesco Farioli heeft de basiself van Ajax op de schop gegooid voor de eerste competitiewedstrijd van Ajax, thuis tegen sc Heerenveen. Marciano Vink zet er zijn vraagtekens bij.

"Ik vind het vrij veel, helemaal in de eerste wedstrijd van het seizoen", zegt Vink bij ESPN. "In de voorbereiding heeft Farioli kunnen werken aan vastigheden. Hij heeft volgens mij wel alle spelers behoorlijk wat laten spelen, maar zijn vertrouwen moet wel enorm groot zijn als hij zoveel wijzigingen doorvoert. Heerenveen is geen kleine jongen, hè. Die doen het over het algemeen best wel naar behoren (in de Johan Cruijff ArenA, red.)."

ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen denkt dat de vele wijzigingen ook te maken hebben met het feit dat Ajax móét verkopen. Hij spreekt van 'etalage-werk'. Vink: "Nee, daar gebruik je de competitie toch niet voor? Bijna niemand heeft het makkelijk in de eerste speelronde. Misschien kun je één of twee spelers in de etalage zetten, maar toch niet zes? Het zal vooral te maken hebben met de Europa League." Ajax verdedigt donderdag een 0-1 voorsprong in de Europa League-return tegen Panathinaikos. "Daarom kiest Farioli voor deze opstelling."