Ajax-staf en Farioli gaan tot het gaatje voor Van Persie

Farioli gaat tot het gaatje: Ajax-staf bekijkt Van Persie ook in Feyenoord-jeugd

11 augustus om 16:50
Laatste update: 11 augustus om 17:06

Francesco Farioli en zijn staf hebben niets aan het toeval overgelaten voor de seizoensopener van Ajax tegen sc Heerenveen. Zelfs jeugdwedstrijden van Feyenoord die onder leiding stonden van Robin van Persie zijn bestudeerd.

"We hebben in de aanloop naar deze wedstrijd alle vriendschappelijke wedstrijden van Heerenveen gezien", vertelt Farioli aan ESPN. De Italiaanse trainer doet vervolgens een bijzondere onthulling. "Ook de duels die Van Persie leidde bij Feyenoord O19 zijn bekeken. Alles om het best mogelijke idee te krijgen van de tegenstander."

Wat Farioli heeft gezien? "Deze ploeg is goed georganiseerd, wil de bal hebben en is op zoek naar de combinatie. Dus wij moeten controle hebben aan de bal en agressief zijn om de bal zo hoog mogelijk op het veld te veroveren."

Ajax begint zondag met zes nieuwe namen aan het thuisduel met Heerenveen, zoals ESPN zaterdagavond al meldde. "Ik wachtte gisteravond op de opstelling van ESPN. Toen ik die zag, bevestigde ik hem", knipoogt Farioli. "Nee, alle gekheid op een stokje: de kracht van dit team is de cohesie. En we hebben energie nodig, fysiek en mentaal. Alle spelers die vandaag op het veld staan, zijn onderdeel van de best mogelijke opstelling om deze wedstrijd te winnen."

Janse maakt Ajax-debuut

De achttienjarige Dies Janse maakt zijn officiële debuut voor Ajax na een goede voorbeiding. "Hij speelt op linksback omdat ik het centrum intact wil houden met Youri Baas en Josip Sutalo", verklaart Farioli. "Janse is een heel slimme speler. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen."