Van Persie vertelt over niveau Heerenveen-spelers

Van Persie schiet suggestie over Heerenveen-selectie af: 'Daar vergis je je in'

11 augustus om 16:55
Laatste update: 11 augustus om 17:11

Robin van Persie is erg gefocust voor zijn Eredivisie-debuut als trainer. Met zijn nieuwe club Heerenveen speelt hij tegen Ajax en voor de wedstrijd vertelt hij onder andere over het sterke niveau van de Friese selectie.

"Ik voel de focus wel hoor", vertelt Van Persie voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ervaar dit heel anders dan ik in mijn tijd als speler deed. Als speler zit je wat meer in je eigen bubbel. Als coach ben je eigenlijk met zoveel processen tegelijk bezig. Wat dan de kunst is, en dat gaat me best goed af, is dat je ook focuspunten pakt. Ik heb een hele goede staf en hele goede spelers en ik moet die op de juiste plek zetten."

Van Persie vindt het ook niet lastig om niet meer als speler te denken, want zo voelt hij zich al een tijdje niet meer. "Ik ben in mijn hoofd al geen speler meer, dat wil ik ook niet meer zijn. Ik denk als trainer en kijk wedstrijden als trainer. Ik moet als coach wel die sporen nog verdienen. Ik moet dat nog bewijzen en daar werk ik iedere dag verschrikkelijk hard voor."

Als Van Persie wordt gevraagd of dit niveau spelers niet onder zijn kunnen is, reageert hij daar gevat op. "Daar vergis je je in. Ik vind dat deze jongens dingen zo snel oppakken en ze hebben echt een mindset om te groeien. Ze willen iedere dag beter worden. Dat laten ze ook zien met elkaar. Ik geloof er heel erg in dat het team de grote ster is en niet één of twee spelers. Die gasten zijn soms echt beter dan ze denken dat ze zijn."