Lam door vertrekwens niet aanwezig bij PEC

Lam om nare reden niet aanwezig bij PEC: 'Voelt zich niet in staat te functioneren'

11 augustus om 16:09

Johnny Jansen heeft tekst en uitleg gegeven bij het ontbreken van Thomas Lam tegen FC Utrecht. De verdediger wil graag weg bij PEC en zit met de verschrikkelijke situatie rond zijn kinderen die allebei een zeldzame ziekte hebben. Daarom kon Lam zoondag niet spelen.

"Van Thomas is de situatie van zijn gezin en kinderen algemeen bekend. Hij heeft daar enorm veel last van. Hij heeft zijn vertrekwens aangegeven en hij voelt zich nu niet in staat om goed te functioneren. Dat begrijp ik zeer zeker", vertelt Jansen over de situatie bij ESPN. Lam gaf onlangs aan dat hij wil vertrekken bij PEC om een nieuwe club in een warmer land te zoeken. Het warmere klimaat is beter voor de ziekte van zijn kinderen. Giorgia en Tommy leiden allebei aan het het Shwachman Diamond Syndroom.

Jansen laat zich ook nog uit over de situatie rond Bram van Polen. De oud-speler gaf aan dat hij er niet uitkomt met PEC wat betreft zijn functie als management trainee. "Dat met Bram, daar heeft de leiding van de club natuurlijk al het een en ander over gezegd. Alleen ik vind het wel heel vervelened. Ik hoop dat de club en Bram dit zo snel mogelijk oplossen en dat we gewoon weer verder kunnen."