Lam gaat vertrekken bij PEC Zwolle om privéredenen

PEC werkt mee aan vertrek wegens privéredenen: 'Mentaal niet in staat te trainen'

9 augustus om 18:22

Thomas Lam komt niet in actie tijdens de seizoensouverture van PEC Zwolle tegen FC Utrecht. De dertigjarige verdediger traint al niet meer mee en heeft wegens privéomstandigheden een vertrekwens ingediend.

Lam ontbrak afgelopen dinsdag voor het eerst op de training van PEC. Destijds waren 'privéredenen' de lezing van technisch directeur Gerry Hamstra. Een dag later ontbrak Lam weer en zou hij ziek zijn. Om duidelijkheid te verschaffen schuift Hamstra vrijdag aan op het perspraatje. "Hij was ziek. De situatie is dat Thomas een vertrekwens heeft, daar willen wij aan meewerken gezien zijn privésituatie", zegt Hamstra, opgetekend door De Stentor.

"Hij is op dit moment mentaal niet in staat om te trainen en te spelen. We vragen iedereen om respect te hebben voor die situatie", vervolgt Hamstra, die gevraagd wordt of de ziekmelding met de transferwens te maken heeft. "Het is het hele pakket bij elkaar. Het werd allemaal veel. We zijn in gesprek."

Lam heeft al eerder aangegeven graag in een warm land te voetballen. De twee kinderen van de verdediger hebben een zeldzaam syndroom, waardoor ze een vergrote kans op leukemie hebben. Het is voor hen beter om in een warmer klimaat te leven.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!