Utrecht-supporters protesteren tegen 'absurde' straf

Utrecht-supporters protesteren tegen 'absurde' straf: 'Zijn tegen het beleid'

11 augustus om 14:51
Laatste update: 11 augustus om 15:25

De supporters van FC Utrecht protesteren zondagmiddag massaal in de binnenstad. Bij het openingsduel met PEC Zwolle mogen van de burgemeester geen supporters aanwezig zijn vanwege de ongeregeldheden rondom de finale van de play-offs tegen Go Ahead Eagles.

Tijdens en na de 1-2 nederlaag van het team van Ron Jans in de finale tegen Go Ahead ontstonden er ernstige rellen in en rondom de Galgenwaard. De ME moest die avond stevig ingrijpen. Burgemeester Sharon Dijksma uitte haar grote bezorgdheid over het toenemende geweld en gaf aan dat de situatie volgens haar onhoudbaar was geworden.

De fans kijken de wedstrijd op grote schermen bij het Ledig Erf in de domstad. Zij geven aan dat ze de straf van Dijksma ‘absurd' vinden. Zij zijn het er niet mee eens dat duizenden fans gestraft worden voor de daden van een kleine groep. "Wij zijn vóór dadergericht straffen maar tegen collectief straffen en het beleid van de burgemeester", vertellen ze aan ESPN. Ook clubeigenaar Frans van Seumeren was aanwezig bij de protestmars.